Vi startet i 2014

Fortellingen om iLift Marine startet som Jollift AS i 2014. Pato hadde prøvd ut ideen sin på båteiere i Drammen, der verkstedet er, og justert etterhvert som tilbakemeldingene kom.

Høsten samme år, inviterte han Lunde til å få iLift ut på et større marked enn det som er i Drammen. Firmaet ble opprettet i oktober, og støtte fra Innovasjon Norge i Buskerud ble søkt og innvilget. Vi fikk støtte til kommersialisering av produktet, og det arbeidet begynte vi med umiddelbart. Vi deltok på "Sjøen for Alle" våren 2015, og solgte våre første iLift på messa.

Den norske prisbelønte fotografen Harald Paalgaard ble engasjert til å filme iLift i bruk, og vi fikk låne båt og familie til en fornøyd kunde for å få dette til. Resultatet er publisert på Facebook, YouTube, Vimeo og websiden.

Profil er utarbeidet av 2Mind Design, www.2mind.no, og samarbeidet med dem har vært aldeles utmerket. Websiden er satt opp av Eirik Refsdal, som har forstått viktigheten av å ha full kontroll.

Våren 2016, ble iLift Marine AS, invitert til å være med på Innovasjon Norge sin BootCamp 2.0, som er et strålende program for å hjelpe gründerbedrifter opp og ut. Det ble 6 lærerike dager.

Omtrent samtidig ble vi også plukket ut til å være med på NTNU sitt TakeOff program! Av 39 søkere ble 6 oppstartsbedrifter valgt, og vi var en av dem. Det er vi stolte av!

Innovasjon Norge har gitt oss god støtte i oppstartsperioden, de har bidratt med stor entusiasme. Det har vært viktig for oss.